Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στην Καλλιθέα.


Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα "traits", όπως π.χ. εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ., προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα αντίστοιχα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (εκ της ιταλικής ("ράτσα") razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός.
Φυλετικός ρατσισμός, ρατσισμός, ρατσισμός πρός τα και απο τα πάντα. Ρατσισμός σε σχέση με το χρώμα, την οικομομική ευημερία. Ρατσισμός για το αν είναι κανείς παιδί μεταναστών ή απλά μετανάστης που τόλμησε να κανει παιδί σε ξένη χώρα. Ρατσισμός για το αν είσαι μητερα ανύπαντρη ή απλά μητέρα που θέλει να σταθεί στα πόδια της εκτός στάτους.
Ρατσισμός για το παιδί που δεν ξέρει να διαβάζει τόσο καλά όσο τα άλλα, ή ακόμα και για εκείνο που ξέρει να διαβάζει καλύτερα απο τα άλλα .Συγκεκριμένα η Ρ. Μπένεντικτ (R. Benedict) ορίζει τον ρατσισμό ως:"...το δόγμα όπου μία ομάδα ( group) έχει καταδικαστεί από τη Φύση σε κληρονομική κατωτερότητα (hereditary interiority) ενώ μια άλλη σε κληρονομική ανωτερότητα (hereditary superiority)"*¹.
Είναι πολύ εύκολο να κρίνει κανείς τον άλλον ως κατώτερο μα εξαιρετικά δύσκολο να βιώσει εκείνο που αυτός ο  υποτιθέμενα «κατώτερος» βιώνει.
Ποιός έχει το σθένος να σταθεί απέναντι στην πλειοψηφία των «προνομιουχων» ταμπελοποιημένος, δακτυλοδεικτούμενος, μόνος;
Ποιός αντέχει την γενική, συνεχή κατακραυγή για το χρώμα, την εθνικότητα,τα χρήματα ή τις προτιμήσεις του;
Ποιός αντέχει να ζει κάτω απο αυτον τον ζυγό; Αντέχεις εσυ; Γιατί εγώ δεν αντέχω.
Έχεις φτιάξει το σπίτι , το μαγαζί, την οικογενεια σου, είναι νύχτα μπαίνουν τρείς στα καίνε αντέχεις; Εγώ δεν αντέχω. Ποιά είναι η διαφορά μας; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ εσού, εμου, εκείνου; Θα πονέσεις , θα πονέσω , θα πονέσει.
Έτσι ο ρατσισμός δεν έγκειται μονάχα στα πλαίσια της φυλετικής διαφοροποίησης. Ο ρατσισμός, δυστηχώς βρίσκεται παντού. Βρίσκεται εκεί οπού κανονικά και ανθρώπινα θα έπρεπε να υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια, εκεί που ο πόνος του ενός θα έπρεπε να γίνει σειρήνα του άλλου.
Δεν είναι η φωνή η δική μου τούτη εδώ είναι η φωνή της συνείδησης, της Ανθρώπινης που καλείται να αντιμετωπίσει την παραφύση κατάκριση των προσωπικοτήτων, των χρωματικών ή χρηματικών τόνων προκειμένου να ζήσουμε επιτέλους σε έναν κόσμο ηθικά και κοινωνικά ασφαλή μακριά απο κρατικούς και άλλους οργανισμούς «διευθέτησης».
Οι φωνές ενώνονται την 1η Δεκεμβριου στην Καλλιθέα στην διαδήλωση ενάντια στον φασισμό και την κρατική καταστολή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κύπρου.
Υπο την αιγίδα της «πρωτοβουλίας Καλλιθέας ενάντια στον φασισμό και την ρατσιστική βία.»

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Στο συστημα οπου ξεσπιτωνονται οικογενειες,κατασκευαζονται ασθενειες για να πωλουνται φαρμακα, σ’αυτό που το περισσευμα καταστρεφεται για να υπαρξει ξανα υπεραξια στην παραγωγη, εδώ που η φυση καταστρεφεται για να μη μπορει να αποτελεσει λυση για τους ανθρωπους, εμεις κανουμε πραξη τη δικη μας προταση εναντια στην εξαθλιωση και την απογνωση.
Η καταληψη του κτιριου στη Νηριηδων 34, δωρεα συζυγου υπουργου Γιαννοπουλου προς το ιδρυμα Νοσοκομειο Πυργου, το οποιο παραμενει πανω από 10ετια μετεωρο μεταξυ δημοσιων υπηρεσιων, αποτελει μια προταση για οργανωση και αντισταση της γειτονιας μας. Δεν καναμε καταληψη επειδη θελαμε το μοχθο καποιου αλλου, ουτε νομιζουμε ότι ανατρεψαμε η λυσαμε το προβλημα που δημιουργει το συστημα και στο χωρο της στεγης. Καθαρισαμε τη γειτονια μας από μια μεγαλη εστια μολυνσης, καναμε ένα βημα εναντια στην αποξενωση και τον εκφασισμο της κοινωνιας. Σπασαμε τα ταμπου και δειξαμε τι μπορουμε να κανουμε. Σηκωσαμε ως πολιτες το βαρος της κοινωνικης ευθύνης που μας αναλογει.
Αληθεια, τι θα κανετε όταν οι τραπεζες αρχισουν τις κατασχεσεις για δανεια που εχουν ξεπληρωθει για 2 και 3 φορες με τα πανωτοκια, αλλα και με τις επιδοτησεις και τις ενισχυσεις με τα χρηματα των φορολογουμενων? Τι θα κανει ο πατερας για το πεινασμενο του παιδι η την αρρωστη μανα, όταν τα σουπερ μαρκετ βγαζουν 300 και 400 τοις εκατο κερδος, όταν οι εφοριες κανουν κατασχεσεις για 300Ε και οι φαρμακοβιομηχανιες ανεβαζουν κάθε μερα τις τιμες τους?
Οι Καψηδες και οι Πρετεντερηδες θα πουνε να βρουμε καμια δουλεια, ξεχνωντας ότι τα αφεντικα τους μεσα από την υπερφορολογηση (μονο για τους μικρους) και με τις νομολογιες τους εκοψαν κάθε εργασια.
Εμεις προτεινουμε αλληλεγγυη, οργανωση, αγωνα, για να μπορεσουμε να παρουμε αυτό που παραγουμε. Αλλωστε δικο μας είναι. Εμπρακτη προταση η καταληψη, τη λειτουργουμε και σας καλουμε να παλεψουμε μαζι για τα μικρα και μεγαλα προβληματα. Για μας δεν αποτελει αυτοσκοπο το κτιριο, αλλα σημαντικο είναι η οργανωση, η αντισταση, ο αγωνας μας. Γι’αυτό δεν μπορουν να καταστρεψουν το εγχειρημα μας. Μονο ο φοβος μπορει να το σταματησει, εάν τον κουβαλουμε μεσα στη ψυχη μας. Αν η ψυχη μας τον στήνει παντα εμπρος μας. Το κτιριο είναι ένα δειγμα της θελησης μας. Ένα προσκαιρο και γιατι όχι ένα μονιμο σημειο συναντησης και ετσι υποσχομαστε να το λειτουργησουμε για τις αναγκες τις γειτονιας. Ως σημειο συναντησης για να ανταλλασουμε ιδεες, να γνωριζομαστε, να οργανωνουμε τους αγωνες μας. Σας καλουμε να σηκωσετε το δικο σας μεριδιο στην κοινωνικη ευθυνη.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛ.ΦΑΛΗΡΟΥ
ΝΗΡΗΙΔΩΝ 32 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ




Tην Πέμπτη 8/11/2012 στο Στέκι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου εμφανίστηκαν άτομα τα οποία δήλωσαν ότι έρχονταν από την Ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου και με έντονους εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς καν να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα, όπως σαφέστατα ορίζει ο νόμος, καταφέρθηκαν εναντίον μέλους της Πρωτοβουλίας μας και με απειλές μας κάλεσαν να περάσουμε από το Αστυνομικό Τμήμα και παράλληλα να εγκαταλείψουμε άμεσα το κτίριο αλλιώς θα μας συλλάβουν….
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι γιατί δώδεκα ολόκληρα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς ποτέ για την εστία μόλυνσης που είχε δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο κτίριο παράλληλα με την μετατροπή του κτιρίου σε ορμητήριο παρανομίας (Γυναίκες….Ναρκωτικά, Δημιουργία ιδιότυπου ξενώνα με 5 ευρώ τη διανυκτέρευση κλπ)  ο οποίος μάλιστα βρίσκεται δίπλα ακριβώς από μεγάλο παιδικό σταθμό και ξεσηκώθηκαν μόλις είδαν ότι μαζικοποιούνται οι κοινωνικές μας δράσεις και να οργανώνεται η αγωνιστικότητα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Παλαιού Φαλήρου εν όψει του γενικότερου ξεσηκωμού ολόκληρης της κοινωνίας.
Γιατί τώρα και υπό τις σημερινές συνθήκες στο συγκεκριμένο κτίριο σκοτεινά κέντρα άρχισαν να ενδιαφέρονται…για την λειτουργία του?
Δηλώνουμε ότι εμείς θα υπερασπιστούμε με κάθε ηθικό και νομικό τρόπο την παρουσία μας στο χώρο αυτό.
Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά σε αυτές.
 

Παραθέτουμε ορισμένα ντοκουμέντα που θα βοηθήσουν τους όποιους ενδιαφερόμενους ότι η αλήθεια δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί, ούτε να εμποδιστεί.


          ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ

         
ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.000 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ                      ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ








   
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


 

 
 




ΔΙΑΛΕΞΤΕ!!!

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΤΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΙΑΣ!

                               


Το Π.Φάληρο είναι γεμάτο ελιές!
Ετσι λοιπόν ότι κάναμε κάποιοι μεμονομένα τα περασμένα χρόνια
τώρα σας καλούμε να το κάνουμε συλλογικά!
Να δημιουργήσουμε ένα εργαστήρι ελιάς!
Να τις μαζέψουμε και να τις φτιάξουμε όλοι μαζί!

Οποιαδήποτε συνεργασία των πολιτών για το συλλογικό
τους καλό είναι ένα λιθαράκι στον αγώνα μας!

ΓΝΩΡΙΜΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 14.11.12   7:30 μμ.

ΜΑΖΕΜΑ ΕΛΙΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ  11.00 πμ 
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ!

 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΑΣΑΚΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ...

                                                    ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΤΖΑΜΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ....

                                 Η ΝΤΕΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ !!

                                             ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΜΜ , ΜΕ ΚΡΑΣΑΚΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ...
                                                                  ΝΗΡΗΙΔΩΝ 34
                                                          ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ
 

ΛΑΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ 2 Νοεμβρίου 2012

Αυθόρμητα με την ψυχή μας. Όλοι εκεί.Εμείς της Πρωτοβουλίας, κόσμος, οι άνθρωποι της Λαϊκής αγοράς. Ένας έφερε κρητικά, κάποιος κρασάκι,μιά κυρία έφτιαξε μιά σαλατούλα.Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι της γειτονιάς θυμάται πως ήταν το σπίτι και δεν το πίστευε όταν το είδε μέσα. Όλοι εκεί γιατί εμείς είμαστε όλοι μαζί. Να και τα μεζεδάκια, να και τα ρεμπέτικα, ο μανάβης είχε stickακι όχι με λίστες φοροφυγάδων αλλά με πεντοζάλια,αλλά έφερε και μαρούλια..... Την άλλη φορά θα έχουμε και μουσικές ζωντανά.Κιθάρες μπουζούκια, φωνές και πάνω από όλα την ψυχή μας.
Ωραία μέρα η σημερινή...γεμάτη φως.