Νέα από τις γειτονιές
Ενημέρωση για φάρμακα από την λαϊκή συνέλευση κατοίκων Θησείου-Κουκακίου-Πετραλώνων

Τον τελευταίο καιρό έχουν συγκεντρωθεί αρκετά φάρμακα στον "Κοινωνικό χώρο
για την Υγεία" ΠΙΚΠΑ Άνω Πετραλώνων.


Προς ενημέρωση των συνελεύσεων υπάρχουν φάρμακα για νοσήματα όπως :
 •  άνοια ,
 • Alzheimer,
 • νόσο πάρκινσον,
 • αντιεπιληπτικά,
 • αντιψυχωσικά,
 • αντιυπερτασικά,
 • φάρμακα για χοληστερίνη,
 •  αντιαρρυθμικά.
 Επιπλέον υπάρχουν επιθέματα με άργυρο για κατακλίσεις. Οι ποσότητες για
κάποια σκευάσματα είναι μεγάλες και μπορούν να καλύψουν ασθενείς με
συγκεκριμένες παθήσεις για μεγάλη χρονική περίοδο.


 Όσοι από τις λαϊκές συνελεύσεις γνωρίζουν άτομα που έχουν ανάγκη από
τέτοιου είδους φάρμακα και όποια άλλα, μπορούν να απευθυνθούν στο mail του
ΠΙΚΠΑ pikpapetralona@lists.espiv.net, ώστε να τα προμηθευτούν.


 Τελος με αφορμή συζητήσεις που έχουν γίνει με κάποιες λαϊκές συνελεύσεις,
μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο για αναδιανομή( ανταλλαγή)
φαρμάκων, τα οποία μπορούν να συγκεντρώνονται από τις συνελεύσεις.

Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Θησείου-Κουκακίου-Πετραλώνων


ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ          Το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου -ημέρα γενικής απεργίας- ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Αποτέλεσμα, να κυνηγηθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος στα γύρω στενά, πολλοί να χτυπηθούν και πάνω από 20 άτομα να προσαχθούν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 συλλαμβάνονται, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό έλαβε χώρα σε αντίστοιχες απεργιακές προσυγκεντρώσεις σε Παγκράτι (καλεσμένη από την «Πρωτοβουλία Κατοίκων Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου») και Δάφνη (καλεσμένη από τη «Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Δημητρίου»). Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με δεκάδες ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις.

          Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απόλύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Εν τέλει οι αστυνομικοί αποχώρησαν μην καταφέρνοντας να φοβήσουν κανέναν και εν συνεχεία ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.

          Το σκηνικό αστυνομικής βαρβαρότητας που στήθηκε την Τετάρτη σε γειτονιές της Αθήνας είναι ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, που αφενώς αντιστέκονται στον τυφώνα των μέτρων των τελευταίων ετών, και αφετέρου δημιουργούν στις γειτονιές τους δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

          Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν μας. Αντιθέτως μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν στο δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου
syneleysizografou.blogspot.com

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου
villazografou.squat.gr

1 σχόλιο:

 1. ερώτηση: Αν γνωρίζατε άτομο δημόσιος υπάλληλος, θύμα κρατικής βίας, με εκτελεστικές δράσεις βίας από αστυνομία, ακόμα κ μέσα από τον επαγγελματικό χώρο, κατ εντολή κρατικών φορέων, θα αντιδρούσατε ή θα αποσιωπούσατε? Τέτοιο θύμα υπάρχει κ γνωρίζουν πολλοί κοινωνικοί φορείς κ παράγοντες αλλά η πολιτική που ακολουθείται είναι γι αυτό το άτομο δεν θα μιλάει κανείς, δεν θα εκπροσωπεί κανείς δικηγόρος, και η παρανομία των εκτελεστών βίας πάνω του, θα θεωρείται νόμιμο δικαίωμά τους. Και όλα αυτά για συμφέροντα διαπλοκής που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο που εργάζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή