Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ


Στις 21/9/2013 στο Παλαιό Φάληρο μοιράστηκε ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ το κείμενο που ακολουθεί, και δηλώνει την σύμπαραστασή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο ξεπούλημα, και διάλυση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ακολουθούν και δύο φωτογραφίες από την Πλ.Φλοίσβου όπου υπήρξε και το Street Art o "Gialisteros"
Αυτός που μαζί με το συνεταιράκι του μας προστατεύει από τους κακούς που αγωνίζονται γιά τα δικαιώματά τους....

Εμείς, κάτοικοι αυτής της περιοχής, που καθημερινά ζούμε τον εξευτελισμό και την υποτίμηση της καθημερινής μας ζωής, διαδηλώνουμε σήμερα την συμπαράσταση και στηριξή μας στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, που κήρυξε η ΟΛΜΕ ........ Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, για την υπεράσπιση της Δημόσιας και ΔΩΡΕΑΝ Παιδείας είναι κοινωνικός αγώνας και μας αφορά όλους. Δημόσια σχολεία κλείνουν συγχωνευόμενα και εκπαιδευτικές κατευθύνσεις στα επαγγελματικά λύκεια καταργούνται σε μία νύχτα με σκοπό να τεθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητες σε διαθεσιμότητα και να "προσαρμοστουν "ευκολότερα" στις αναγκες της αγορας.

Ο δρόμος όμως προς τη Νίκη υπάρχει και είναι απλός.

Γονείς, μαθητές, άνεργοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οφείλουμε συλλογικά και με αλληλεγγύη να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών που δείχνουν το παράδειγμα με την εντυπωσιακή μέχρι σήμερα απεργιακή πορεία τους. Κάθε σχολείο, κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά, επιβάλλεται να γίνει κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης για να μη συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Μία πολιτική που χρησιμοποιεί κάθε μέσο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης προοθώντας τον κοινωνικο κανιβαλισμό ακόμα και με φασιστικές μεθόδους κοινωνικού διχασμού.
Δεν είναι τυχαία τα τελευταία χτυπήματα της Χρυσής Αυγής με τις δολοφονικές επιθέσεις.

Ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μπούν αποφασιστικά επικεφαλείς στον αγωνα προς τη νίκη και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής όπως κάνουν εδώ και μία εβδομάδα και δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι το νικηφόρο τέλος του αγώνα.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου